Wat is 4-MMC

geplaatst in: Blog | 0

4-MMC, ook bekend als mephedrone, is een synthetische stimulerende stof die behoort tot de cathinongroep. Het staat bekend om zijn stimulerende en empathogene effecten, vergelijkbaar met die van MDMA (ecstasy) en amfetaminen. Het wordt vaak gebruikt recreatief vanwege de gevoelens van euforie, energie en verhoogde empathie die het kan veroorzaken.

Waar bestaat 4 MMC uit?

4-MMC, of mephedrone, bestaat uit een chemische verbinding met de systematische naam 4-methylmethcathinon. Het is een synthetische stof die behoort tot de klasse van cathinonen, waarvan de structuur vergelijkbaar is met die van amfetaminen. Specifiek gezien bestaat 4-MMC uit een fenylring met daaraan verbonden een methylgroep, een methylgroep verbonden aan een amino-groep, en een koolstofketen met een ketongroep. Deze structuur is verantwoordelijk voor de stimulerende effecten die mephedrone veroorzaakt wanneer het wordt geconsumeerd.

Miauw Miauw

Mephedrone staat ook bekend onder de straatnamen zoals “meow meow”, “M-Cat”, “bubbels”, “drone” en “MC”.

4-MMC Producten

4-MMC is sinds meu 2012 verboden, maar in ons uitgebreide assortiment hebben we voldoende alternatieven die vergelijkbaar zijn:

Veiligheidsvoorschriften

Het consumeren van 4-MMC kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Net als bij andere psychoactieve stoffen kunnen bijwerkingen optreden, waaronder verhoogde hartslag, hypertensie, angst, slapeloosheid en zelfs psychotische reacties bij hogere doses. Het is belangrijk om bewust te zijn van deze risico’s en om verantwoordelijkheid te nemen bij het omgaan met deze stoffen. Houd je aan de veiligheidsvoorschriften bij het testen van 4-MMC.