Chemie is ontdekken

geplaatst in: Uncategorized | 0

Ben jij geïnteresseerd in de wereld om je heen? Ben je benieuwd hoe dingen precies in elkaar zitten? Dan ben je hier aan het goede adres.

Waar is iets van gemaakt? Welke veranderingen kan iets ondergaan? Welke dingen kan ik onderzoeken? Je kunt alles onderzoeken als je dat wilt. Alles om je heen, de dingen die je ziet en de dingen die je niet ziet, hebben te maken met de wetenschap van chemie.

Begin eens met jezelf. De lucht die je inademt is een mix van chemische stoffen en het proces van ademen is een chemische reactie. Al het voedsel dat je eet is een chemisch product en de manieren waarop je lichaam het omzet in spieren, botten, energie en hersenweefsel zijn allemaal fantastische chemische mysteries.

De kleren die je draagt, de boeken die je leest, de medicijnen die je neemt, het huis waarin je woont – allemaal producten van de chemie. Ook de natuur is een enorm chemisch laboratorium. Alles in de natuur ondergaat de hele tijd chemische reacties. Hier op aarde geldt dat voor alles wat leeft en groeit, sterft en vervalt. In het universum geldt het voor sterren en planeten die zich vormen en weer uiteenvallen.

Chemie betekent het verschil tussen armoede en overvloed. Goed gebruik van chemie maakt het mogelijk vele mensen te voeden, nieuwe vervoersmiddelen te ontwikkelen, en nieuwe energiebronnen aan te boren.

We wonen in een wereld waarin chemie een steeds belangrijkere rol speelt. Om deze wereld te begrijpen is het nodig om de waarheden achter de chemie te ontdekken en te leren hoe chemici deze waarheden hebben gevonden.

Homechemistry.nl is een kenniscentrum en een webwinkel, gericht op het ontdekken van de chemische wereld om je heen.